Tilbage til året der gik

2005

Små og store begivenheder fra det sidste år.
Beretninger om livet for de to beboere på Skyttevej 44 D, Svendborg.
December 2005

Et fatamorgana i stuen.
Thorkild har gennem flere år studeret sin slægts historie. En sen eftermiddag; december 2004 meddelte han chokeret fra stuen, at han ikke eksisterer!
Han havde på biblioteket lånt en bog med beskrivelser af slægterne på gårdene i Kliplev sogn, i denne står der at Thorkilds tiptipoldefar, Jes Jessen døde som barn!..
Det var noget af en udmelding; har Lønne gennem flere år levet sammen med en ikke eksisterende mand? Det var dog utroligt så meget, der åbenbart kan ske i hendes fantasi.
Nå, en kopi af kirkebogen fra Jes Jessens død, bekræfter hvem hans forældre er, hvem han har været gift med m.m. så der var åbenbart en fejl i den omtalte bog.

Decembersyge på Skyttevej 44 D.
Atter i 2004 var Thorkild syg i december, det er efterhånden ved at være en tilbagevendende begivenhed at han er syg i december.

Sprogproblemer på Als
Juleaften holdt Thorkild og Lønne hos Lønnes forældre i Vestjylland. 1. juledag kørte de så videre til Thorkilds mor i Nordborg, hvor også Thorkilds to brødre og svigerinde var på besøg.Under aftensmaden begyndte Verner og Thorkild at tale om rødkål, som Lutz havde haft med i bilen til Ritas fødselsdag, om Thorkild havde købt nogle. Lønne tænkte Thorkild købe rødkål? Var det mon hoveder fra haven? Videre i samtalen talte Verne om, at det ville være fint, om han havde bedt Lutz at tage rødkål med til julefrokosten næste dag!..
Lønne undrede sig stadig, så kunne det ikke være rå rødkål, hvor havde Lutz mon disse rødkål fra?
Nu måtte hun have en forklaring, og spurgte om, hvad det var med Lutz og rødkål? Det viste sig så, at det slet ikke var rødkål, men Lutz fisker, og de talte om røget ål!


Hamamelis x intermedia westerstede, Hybridtroldnød den 3/1-05.

Tidlig forårsbebuder
Allerede i begyndelsen af Januar lyste det første forårstegn op i haven.Hamamelis x intermedia westerstede, Hybridtroldnød den 16/1-05.

En øv søndag.
Søndag den 6. februar blev en rigtig dum dag for Thorkild og Lønne.
Over middag startede de opvaskemaskinen, den lukkede som sædvanlig vand ud, derefter stod den og pumpede og pumpede…
Efter flere forsøg på at starte den, nulstille den og lignende, ville Thorkild se om det var vandfilteret der var stoppet, da han kom under vasken, lå der noget, der mistænkeligt lignede muselort!
Filteret blev undersøgt, det så fint ud, opvaskemaskinen kom ud, der lå også lidt af de mistænkeligt udseende ”gryn”, ellers var der ikke noget at se.
De blev enige om, at der måtte en fagmand til i den kommende uge.

Derefter gik Lønne i haven for at plante vintergækker, hun havde købt på torvet dagen forinden. Hun afsluttede med at tegne ind på en skitse, hvor vintergækkerne var plantet, og så sparkede hun til en af deres udendørs fyrfadslysestager, det kunne den ikke holde til. Nu var de ellers lige blevet så glade for dem.
Nå, den efterfølgende tirsdag blev opvaskemaskinen repareret, natten mellem onsdag og torsdag blev musen fanget og fyrfadslysestagen, ja, det var bare ærgerligt.

www.thorhund.dk
I februar kom der rigtig gang i hjemmesiden, Lønne fik udbygget havesiderne, og Thorkild lagde en del af hans arbejde med slægtsforskningenud, han vil opdatere siden løbende. Med det som med meget andet, sker der mere i nogle perioder end andre, men besøg af og til siden og se om der er nyheder siden sidste besøg, det vil som regel stå noget om det på forsiden.

Ufo?..
Nej, det er såmænd blot Lønne der leger med stearinlys i sneen.

Sine samler familien
I år havde Thorkilds mor besluttet sig for at invitere den nærmeste familie til middag på Frydendal Kro i forbindelse med hendes fødselsdag.
Den sidste lørdag i februar var Thorkild og Lønne derfor med til en hyggelig eftermiddag på Als.


Krokus den 24. marts 2005.

En fin placering
I en Second to None undersøgelse mellem alle Volvo lastvognsforhandlere i Danmark, blev Autohuset Vestergaard A/S i 2004 nr. 1.

For at takke for indsatsen blev medarbejderne fra alle lastvognsafdelingerne  inviteret på et weekendophold (med partner) den 5.-6. marts på Hotel Christiansminde.
Vinterferie i Prag
I midten af marts, den første uge i længere tid, hvor der ikke var koldt og regn i Prag, besøgte Thorkild og Lønne den gyldne stad. Til gengæld var der regnvejr i Danmark.
Som tidligere en bustur med Gislev Rejser.
Ønsker du at se billeder og høre mere om ferien, er der beretning fra turen på hjemmesiden.

Konfirmation
Den 24. april blev Lønnes nevø Vitus konfirmeret, hele familien var sammen med andre til fest i Alrø Forsamlingshus.

 

 

 

Nye signaler
Sydfyns Intranet lagde i 2005 lysledernet ud i den del af Svendborg hvor Skyttevej ligger.

Thorkild og Lønne valgte at gå med og får nu radiosignal, tv signal, Internet og telefon via optisk fiber.

 

 

 

Hjerl Hede
Den 5. juni fyldte Lønnes far som en del gange tidligere år.

I år havde han besluttet at fejre dagen sammen med den nærmeste familie, først med et besøg på Hjerl Hede og derefter til spisning på Sevel Kro.
Midsommerfest
I anledningen af gode resultater ville Autohuset Vestergaard A/S Lastvognsafdelingen gerne takke medarbejderne. 
Den 17. juni var Thorkild og Lønne derfor sammen med mange andre til midsommerfest, festen blev holdt i busafdelingens værkstedslokaler i Kolding.
Ups - et hul!
Den 21. juli 2005, 36 år efter månelandingen, landede Thorkild i et hul på et skib.
På arbejdet på værftet i Fredericia faldt Thorkild i et mandehul til ballasttank 4 styrbord.
Faldet resulterede i hudafskrabninger, sår på venstre skinneben samt trykkede ribben i højre side.

På skadestuen spurgte lægen, om Thorkild også havde slået hovedet, men Lønne kunne oplyse, at han var, som han altid er.

 

 

Pandekager
Den 22/7-2005 fejrede Jan (Lønnes kollega) sin 40-års fødselsdag med en fest i Gudbjerg Forsamlingshus.

Menuen bestod af: forret, pandekager. Hovedret, pandekager. Dessert, pandekager.

 

 

 


Darling Deception (daglilje) den 13. juli 2005.

Luftballoner over Fyn
Fra den 16. til 21. august var der Nordisk mesterskab i luftballon, det blev afholdt på Fyn og en tidlig morgen var der masser af farvestrålende balloner over Svendborg.
Sommerferie i Kroatien
Den 26. august gik Thorkild og Lønne fra til ferie, og allerede dagen efter tog de med Gislev Rejser på bustur til Kroatien. De boede i Opatija i det nordøstlige Istrien.
Det blev en lidt anderledes ferie end de andre busture de har været på.
Byen var en decideret turistby, bygget op om hoteller og med mange badegæster, og der var ikke helt det samme udbud af oplevelser som parret nok kunne ønske.

En af de store oplevelser på turen var en heldagstur til nationalparken med Plitvice-søerne.

Indbrud på hotelværelse

Da Thorkild og Lønne var på ferie i Kroatien havde de en af dagene indbrud på deres hotelværelse, der blev stjålet kontanter og fotoudstyr.
Oplevelsen lærte dem, at de reagerer ret forskelligt på en sådan oplevelse. Thorkild blev meget gal og skældte voldsomt ud. I løbet af et døgn havde han raset ud, tænkte ikke meget over oplevelsen.
Lønne derimod var først nærmest ligeglad, men lidt efter lidt indenfor den første time, fik hun det meget dårligt psykisk, det varede 2-3 uger inden hun atter ”var sig selv”.

Heldigvis har de en god forsikring, så de fik det tabte erstattet.

 Nyt job
I oktober 2005 fik Lønne et job mere.
Hun fik vikarjob hos Adecco, med vikariater på V&S (Vin & Sprit tapperiet) i Svendborg, et job der passer meget fint sammen med jobbet hos Autohuset Vestergaard A/S (Volvo lastvogne).

Dog er det meget svingende, hvor meget hun bliver brugt, men lidt er bedre end ingenting

2x fest i Lønnes familie
Efteråret bød på to fødselsdage der blev fejret med lækker mad og hyggelig samvær.
Først holdt Chin-lung sin 30 års fødselsdag i september.
Chin-lung er Anjas kæreste (Anja er Lønnes niece)

I november fejrede Ragnhild (Lønnes søster) sin 40 års fødselsdag.

Sorg
Thorkilds gode kollega Anna Kirk Pedersen kæmpede i tre år mod kræft, først i det ene bryst, senere i knogler og lever. Den 16. november 2005 mønstrede hun ud på sit livs sidste rejse.
Anna var maskinmester og havde sejlet en del år, men var de sidste 7 år ansat som skibsinspektør i Bureau Veritas.

Anna var meget dygtig og vellidt, hun vil blive savnet af mange.


Blomstrende oktoberkirsebær den 30. november 2005.

Familiesammenkomst
Den 3. december samledes det meste af Lønnes familie atter. Denne gang i Nr. Nebel i anledningen af Lønnes mors fødselsdag.