Tilbage til året der gik

2002

I år (2002) et lidt anderledes julebrev.
Jeg har prøvet måned for måned at skrive lidt om, hvad der sker omkring os og vores liv her i Svendborg.

 

 

Januar:
Vi kom stille og roligt ind i det nye år, julen havde vi holdt hos Lønnes forældre, hvorefter vi kørte en tur til Als for at hilse på Thorkilds familie.
Først på måneden kom jeg gennem det første nåleøje, jeg blev kaldt til samtale til et fuldtidsjob som 1 af 6, men blev desværre ikke den heldige, så jeg arbejder stadig kun 15 timer om ugen.
I uge 3 holdt jeg ferie, og tog da en dag med Thorkild på en af hans mange ture til Frederikshavn, han arbejder nu med ombygning af det andet af de to skibe, der efter planen skal placere vindmølletårne i vandet ude ved Horns Rev. Skibene får fire 20 meter lange ben, der kan sænkes ned på bunden og hæve skibet lidt, derved kan det placere vindmølletårnene med meget stor nøjagtighed på deres plads.
Sidst på måneden fik Lønnes far en ny hjerteklap, en operation han et stykke tid havde gået og ventet på. Da vi besøgte ham på HjerteCenter Varde, kørte vi en tur omkring havnen i Esbjerg, for at se det første af de to skibe, billederne er derfra.
Månedens dårlige nyhed: en knækket tand, men jeg fik en ny bygget op af plastic.
 


Februar:
En dejlig kort måned ovenpå to lange.
Vi startede måneden med at se Les Miserables på Svendborg Gymnasium, hvor Eva for tiden går i 1.G, hun var med i koret, det første billede er derfra.
Vi havde begge ferie i uge 8, og havde egentlig planlagt en tur til Åbenrå, hvor Thorkild ville besøge Landsarkivet, men lige i netop den uge fik vi snestorm og aflyste turen.
Det andet billede er en af mine nye planter, en Adonis amurensis (Vinteradonis) fotograferet den 14. februar.

Marts:
Måneden med Thorkilds fødselsdag, men inden vi kom så langt var han blandt andet nogle dage på kursus i England.
Derudover er marts også den helt store så-måned for Lønne.
Den 17. marts var dagen for årets store beslutning, underskrift på en kontrakt til en ny bil… Renault Laguna, 1.8, farve: mandel, leveringstid: 6-7 uger! Det kostede lige en nattesøvn for Thorkild.
10 dage efter var det så endelig Thorkilds fødselsdag, hvilket vi dagen efter fejrede med familiebesøg.
Billedet er vores julerose den 8. marts.

April:
Da vi nåede midten af måneden tog begivenhederne fart.
Eva blev optaget på World College, kun ti danskere kommer afsted, så det er lidt af et nåleøje at komme igennem. Det medfører, at hun tager 2. og 3. G i delstaten Maharastra i Indien.
Samtidig fik jeg mere arbejde, 20½ timer/uge som kasseassistent i Kvickly i Storcenteret her i Svendborg, med start den 1. maj.
På vores bryllupsdag flyttede ”Frederikshavneren” hjem igen, det sidste af de to skibe, der skal placere vindmølletårne på Horns Rev, sejlede til Esbjerg for at afslutte færdiggørelsen der, så efter 8 mdr. blev den sektion han ”lige skulle se på” i Frederikshavn endelig færdig…..

Billedet er en Palsatilla vulgaris, blå kobjælde

 

Maj:
Det kursus Thorkild var på i marts gør, at han får udvidet sit arbejdsområde, så han nu udover at arbejde som inspektør også arbejder som auditør, det er noget med kvalitetsstyring på skibene. I den forbindelse var han først på måneden en smuttur i Bergen, han var ret imponeret af den flotte norske natur.
Hostatyv: Natten mellem den 17. og 18. maj forsvandt en Hosta (magen til den på billedet) fra vores have….
Den 21. maj, en stor dag i vores kommende bils historie, nemlig dagen hvor den ”gik på samlebåndet”, ventetiden har været lang og dyr, et nyt baghjulsleje, et ny udstødningsrør samt en bule formodentlig fra en ølflaske i Frederikshavn, alle tildragelser siden Thorkild satte underskriften i marts.

Juni:
Thorkilds nye arbejdsområde bragte ham i denne måned en tur på Nordsøen og til Aberdeen.
Asbjørn (værkføreren Volvo lastbiler) syntes også jeg skulle se noget af verden via mit job, så den dag der var hedebølge, sendte han mig sydpå. En tur til Rødekro efter reservedele!
Endelig, den 19. juni fik vi vores nye bil, leveringstid: 3 måneder og 2 dage.
Da vi tankede bil første gang, kom der en mand forbi, der sagde til Thorkild, at det var en flot bil han havde, det var jo lige den rigtige dag at få en sådan kompliment.

Juli:
Vores ferie gik i år til Djursland, af alt det vi så vil jeg fremhæve: Fregatten Jylland, Glasmuseet i Ebeltoft, en lille men meget alsidig have i Ålsø, Gjerrild bugt, Fornæs Fyr, Kalø Slotsruin, Clausholm Slot, Tustrup oldtidsminder, masser af fluer flere steder på Helgenæs, en masse flotte udsigtspunkter og Thorkild slæbte mig en aften ud til Herrens Mark.
20. juli var Jonna så færdiguddannet Materialist, vi syntes det er flot hun har klaret de to år med daglig pendling til København. Nu har hun så valgt at FORTSÆTTE i  den samme butik, og med daglige togture over Storebælt.

August:
Efter tre måneder som afløser, med meget forskellige arbejdstider fra uge til uge fik jeg endelig en fast arbejdsplan i mit job hos Kvickly, det har givet lidt mere ro i hverdagen, siden har jeg af to gange ”solgt” 4 af mine timer, så jeg nu arbejder der 16½ timer pr. uge.
Jeg meldte mig i denne måned ind i Dansk Fuchsia Selskab; mine planer med haven er, at den som hovedplanter skal have Fuchsia og Hosta.

September:
Den 9. september blev Eva 18 år, og en lille uge derefter drog hun så til Indien, langt væk at have hende, men det bliver jo også hverdag.
September er for mig den store ”forårsløgsmåned”, atter i år er der sat masser af løg i jorden omkring vores hus.

 

Oktober:
Dårlig start på måneden, en knækket tand der ikke kunne repareres yderligere, så efter nogle tandlægebesøg har jeg nu investeret i en guldklump…
Den 4. oktober havde Lønnes forældre guldbryllup, det blev fejret på selve dagen med selvfølgelig morgensang og senere på dagen en stor og vellykket fest på Nymindegab Kro, billeder fra begivenheden.
Månedens sidste fire dage førte jobbet Thorkild til Spanien og Portugal, en tur med en del rejseforhindringer begge veje, først nedfaldne køreledninger i Nyborg, men DSB gav en taxi til Kastrup så han nåede sit fly. På vejen hjem fik han en ekstra overnatning i Santiago de Compostela, det gav ham mulighed for et besøg i den kendte katedral, hvilket var en stor oplevelse.

November:
En for os meget stille måned, noget af det mest oprivende var nok at Thorkild bed sig i tungen…
Jonna var så uheldig at få stjålet sin taske, heldigvis dukkede taske, nøgler og pung med diverse papirer op igen, men det kostede hende hendes kontanter og mobiltelefon.

December:
Den 6. og 7. december var vi en tur med Autohuset Vestergaard (Lønnes arbejdsplads) i Göteborg, vi så Volvo fabrikken, det vil sige karosseriafdelingen, selve montageafdelingen var på grund af nye modeller og omstilling af produktion lukket for besøg. Vi var derefter en tur på prøvebanen, der stod en del nye Volvoer i forskellige modeller vi frit kunne afprøve på banen, så der kom drengene rigtig op i mændene; eftermiddagen sluttede med en tur på Volvo-museet. Aftenen tilbragte vi med en julefrokost, på det hotel hvor vi sov.
Ugen derefter var Thorkild to dage på kursus i Oslo, han fløj fra Billund, kom hjem fredag aften og lørdag morgen kørte vi så begge mod Billund, for at hente Eva.Eva er nu hjemme på juleferie, og sætter atter kursen mod Indien først i det nye år.

Hermed ønsker vi begge alle en glædelig jul samt et godt nytår.