Tilbage til året der gik

2001


Svendborg  december 2001

Så er tiden atter kommet, hvor vi ser tilbage på året der er gået.
Vi kom nok endnu mere stille ind i dette år end nogensinde før, jeg plejede min forstuvede fod,
medens Thorkild vartede mig op, og først et par uger inde i det nye år, begyndte jeg at humpe omkring.
I midten af februar blev Thorkild udstationeret i Rotterdam i en måned, han havde meget travlt dernede,
men tog sig dog tid til at have besøg af mig en weekend, så vi fik set lidt af Holland sammen.


Lørdag besøgte vi selve Rotterdam, om søndagen kørte vi sydpå, jeg blev nok noget skuffet, den del af Holland lignede slet ikke det jeg havde forventet, først i toget på vej hjem (der var mørkt da jeg ankom) så jeg de fra billeder så kendte meget flade marker med vandkanaler. Den sydlige del syntes vi var utrolig kedelig og ensformigt, men det var jo som sådan også en oplevelse. Vi var også om søndagen en tur på en lille del af havnen, utrolig imponerende stort, det er helt umuligt for mig her at beskrive størrelsen, de havne jeg tidligere har set, er kun brøkdele af den lille del vi besøgte. 
Arbejdsmæssigt skulle min ansættelse på Svendborgskolen slutte første marts, men jeg var heldig at få et deltidsvikariat indtil sommerferien, efter kort tid fandt jeg endnu en deltidsstilling som sekretær for værkføreren på lastvognsværkstedet hos Volvo, dette job har jeg stadig, men har endnu ikke været heldig at finde et at supplere det med.
I slutningen af marts startede dette års store projekt: bygningen af vores nye udestue og redskabsskur med kælder, efterfulgt af en omlægning af det meste af vores have.


Vi havde et firma fra Ikast til at bygge udestuen; fra de startede med at grave ud og til selve bygningen var
færdig, gik der ca. 1 måned, og indenfor den tid var der påske, så de var utrolig effektive, og vi er meget glade for resultatet.
Først derefter besluttede vi os for at det også var i år vi skulle have omlagt haven, da den var meget præget af at have været en byggeplads, så i juli-august fik vi fældet vore kirsebærtræer, hævet det yderste af haven med en plantemur, anlagt et surbundsbed, sået ny græsplæne, lavet opkørsel til bilen og lagt ca. 55 m2 fliser.
Vi er godt tilfredse med resultatet, men det varer nok et par år før vi er endelig færdig med tilplantningen, en for mig stor hobby med at finde ud af hvad der skal stå hvor, så jeg har pløjet en del havebøger igennem op til flere gange.

 


Årets ferietur begrænsede sig til en todagestur til hovedstaden, vi startede i Kastrup med at byde Eva velkommen hjem fra de 11 måneder i USA, derudover var vi rundt i byen, blandt andet Langelinie, Amalienborg og Rundetårnet, steder jeg aldrig før har besøgt, vi var også en tur inde at besøge Jonna på hendes arbejdsplads i Matas. Hun pendler stadig fra Svendborg til København dagligt, hun har nu ca. 7 mdr. tilbage af sin elevtid.
Eva startede efter sommerferien på Gymnasiet her i Svendborg, så det er skolegang de næste tre år. Her i dette skoleår har de hjemme hos Eva en udvekslingsstudent; Maggie, fra Argentina boende.
Thorkild arbejder stadig for Bureau Veritas, de sidste fire måneder har han været en stor del af tiden i Frederikshavn, hvor han ser på et skib der bliver bygget om til at opsætte vindmølletårne ude på Horns Rev, midt i januar kommer der et skib magen til, så Frederikshavn får glæde af ham et stykke tid endnu.

Mange julehilsner fra os begge v. Lønne