Tilbage til året der gik

2000

 

 

 

 

 

 

 

 


Svendborg
december 2000

Inspireret af min far og lillebror har jeg besluttet at skrive et nytårsbrev om året der gik.

Vi kom roligt ind i det nye årtusinde, fejrede nytåret i Svendborg og var lige efter midnat oppe ved Vandtårnet for at beundre alle de andres fyrværkeri.

I januar startede Jonna på Oure Idrætshøjskole, hvor hun havde valgt danselinien. Hun havde der nogle spændende måneder, som blandt meget andet gav hende den oplevelse at komme til New York City i nogle dage.

Eva startede året som hun sluttede 1999. Hun tog 9. klasse på Vesterdal efterskole, med masser af gode oplevelser og kammerater. Også hendes skoleophold gav en tur til udlandet, en uges skiferie i Norge.

I april var Thorkild og jeg til sølvbryllup hos Thorkilds broder Verner og hans kone Rita. Vi benyttede denne lejlighed til at besøge Nordborg Rådhus, hvor vi fik papir på vores kærlighed til hinanden. Jeg har dog siden erfaret et eller andet problem med Thorkilds øjne, han ser syner og mener, at han med småt kan læse en masse forpligtigelser for mig på papiret…

Kort før Jonna var færdig på Idrætshøjskolen, var hun heldig at få en dejlig lejlighed her i  Svendborg, og kort tid efter fik hun en elevplads hos Matas på Vimmelskaftet i København. Så nu består det meste af Jonnas liv i at rejse, arbejde og sove, hun tager det i stiv arm og har nu snart overstået ¼ af elevtiden.

Thorkilds og min sommerferie gik i år til det vestlige Sønderjylland, vi boede i Ballum og besøgte bland andet: familie i området, Rømø, Møgeltønder, Tønder, Gallehus, Højer Sluse, Vidåslusen, Vadehavsceneteret i Vedsted, og en dag kørte vi over Rudbøl grænse til Tyskland, hvor vi besøgte Frederiksstad og en del tyske kirkegårde, hvor vi uden held så efter gamle gravsten over Thorkilds slægt på hans fars side.

I august rejste Eva til USA, hun skulle til en forstad til Albany, New York i 11 måneder og gå i skole derover. Den første familie hun boede hos, var desværre ikke så heldig, men nu er hun flyttet til en ny familie, hvor hun har det godt; desværre kan hun kun bo der midlertidig, så hun skal atter flytte engang i det nye år.

Den 30. november (på Jonnas 20-års fødselsdag) var jeg færdig med min uddannelse som kontorassistent, jeg har efterfølgende fået 3 måneders ansættelse på Svendborgskolen, så fra 1. marts er min arbejdssituation uvis.

Thorkild arbejder stadig for Bureau Veritas, men i løbet af året lukkede de kontoret i Svendborg; han har nu hjemmekontor med tilknytning til kontoret i Fredericia. For tiden har Thorkild nok at se til, da han foruden sit arbejde, må lave mit arbejde herhjemme og varte mig op, idet jeg nu sidder på anden uge med en forstuvet fod.

Min store hobby er stadig at fotografere, det sidst nye er, at jeg ligger mine billeder ud på Internettet, så alle kan se og følge med i, hvad jeg fotograferer.

                      Mange nytårshilsner fra os begge v. Lønne