Tilbage til Årets gang

April

Min huskeliste:

Roser gødes 1. gang sidst i marts/først i april.
Rhododendron gødes 1. gang i april.
Efterårsblomstrende stauder deles og omplantes sidst i april/først i maj.
Soløje beskæres sent forår

2012:

Efter en frostnat i april.
   

2010:

Hosta den 2. april 2010. Hosta den 2. april 2010. Pæon den 3. april 2010.
Vi har i en årrække haft en del planter, der står i krukker flere steder i haven. Efterhånden syntes vi, det var for stort et arbejde at få dem gemt i kælderen til vinter, op i det tidlige forår og en udestue fyldt med planter indtil de kunne kommer ud. Derfor har vi forsøgt at finde nogle krukkeplanter, der kan stå ude hele året.
Det er blevet til en del hosta, om vinteren bliver de stillet helt ind til huset, så de står under udhænget og ikke får for meget vand om vinteren. I 2007 plantede vi en pæon i en krukke, det gik godt vinteren over, så i 2008 kom der endnu en pæon i krukke og igen i efteråret 2009 fandt vi en pæon, der kom i krukke. Vi har ikke nogen steder læst, at det skulle kunne lykkes med pæon og hosta i krukker der overvintrer ude, så der har da været lidt nervøsitet, om de har klaret vinteren 2009-10, hvor krukkerne har været bundfrosne.
Men da jeg fjernede visne grene og blade i starten af april, viste det sig, at alle tre pæoner havde nye skud, og de hosta, der andre år har været de første, havde også i år friske skud på vej.
Vi har også hortensia der står i krukker, men først i april er det endnu for tidligt til at se, om de har overlevet vinteren.

De første tidlige påskeliljer den 3 april 2010.
Jeg fandt efter en del søgen for nogle år siden små planteskilte i kobber, som jeg har benyttet i haven. De havde dog det minus, at de ikke gik ret langt ned i jorden. Det medførte, at solsortene til tider fik dem skrabet væk, samt nogle fugle nok også har haft fat i enkelte af skiltene og smidt dem forkerte steder. Det var efterhånden et problem, at skiltene ikke stod på deres rette plads.
Der måtte så atter gang i eftersøgningen af nogle skilte. De skulle gerne være så store, at der var plads til planternes navn, skulle gå godt ned i jorden og måtte også gerne være så vi syntes de var/er kønne, da der jo vil være en del af dem i haven.
Jeg har måttet opgive at finde nogle, jeg syntes, jeg kan bruge her i Danmark, og fandt i en anden have nogle skilte jeg syntes var anvendelige - de var købt hjem fra USA et sted. Da det ikke lykkedes mig at finde noget tilsvarende i Europa, har jeg nu også bestilt nogle skilte hjem fra USA og er startet med at placere nye skilte i haven.
Den 13. april fandt jeg nede i en blomsterbutik i bymidten to dobbelte Helleborus - dem måtte jeg simpelthen bare købe - er de ikke skønne?
Når påskeliljerne blomstrer, er det samtidig tidspunktet, hvor man kan se, hvor i haven der er plads til flere påskeliljer. Når så det bliver efterår, ja, hvor var det så den plads var?
I 2009 plantede jeg tagetes, der hvor der var en tom forårsplads, det virkede godt, så det vil jeg gøre igen i år, og ideen er hermed givet videre.

2009:

Forårsløgene er så dejlige, og der kan ikke komme for mange af dem i vores have.
I april 2009 var 4 nye narcis med til at lyse op i haven.

Desværre komprimerer YouTube mine video ret kraftigt,
så de følgende video er ikke så skarpe som jeg kunne ønske.


En lille video af bedet langs vores terrasse den 12 april


En lille video af hjørnet den 12. april


En video af hjørnet fra en anden vinkel den 12. april


En video af muren med planter den 12. april


En video af de krukker der står langs huset den 17. april


En video mere af krukkerne langs huset denne fra den 29. april

 

2008:


Mange af blomsterne fra marts forsætter deres blomstring i april.
Første del af måneden er det påskeliljer, blåpude, kalkkarse både hvid og rød, der dominerer haven.
Midt på måneden kommer masser af blåklokker med i farveorgiet. Også kejserkroner er kommet i blomst, og alle havens buske og træer
står med bristefærdige knopper, eller små nyudsprungne blade.
Sidst på måneden springer mange tulipaner ud, og det hele er ved at være et blomsterflor. Alyssum og Iberis slutter sig til stauderne i blomstermuren.
Af træer og buske starter Søjlekirsebær, Kugleahorn og Blodblomme.
Og lige inden månedsskiftet begynder vores bøgehæk at springe ud.